Γ.Ν. Πετράκης - Αρχιτέκτων Μηχανικός
Selena

Selena

H εταιρία "Selena" ιδρύθηκε από τον Γιώργη Ν. Πετράκη το 1995, οπότε μελέτησε και σχεδίασε το Ευρωπαϊκό Ορειβατικό Μονοπάτι Ε4 Κρήτης.

 

H εταιρία "Selena"  ιδρύθηκε από τον Γιώργη Ν. Πετράκη το 1995, οπότε μελέτησε και σχεδίασε το Ευρωπαϊκό Ορειβατικό Μονοπάτι Ε4 Κρήτης. Αρχικά αναπτύσσει δραστηριότητα στον εκδοτικό και Καλλιτεχνικό χώρο και επιμελείται συνέδρια, εκθέσεις και εκδηλώσεις δημοσιότητας και προβολής.

Στην συνέχεια η δραστηριότητα της εταιρίας επεκτάθηκε σε θέματα Διαχείρισης Πολιτιστικού και Φυσικού περιβάλλοντος, αναπτύσσοντας παράλληλα ερευνητική & μελετητική δραστηριότητα σε τομείς που στοχεύουν στην προοπτική της βιώσιμης ανάπτυξης όπως:

- Έρευνα, καταγραφή και αξιολόγηση των ανθρωπογενών δραστηριοτήτων στο φυσικό περιβάλλον.

- Έρευνα, καταγραφή και εκτίμηση φυσικών πόρων και διαχείριση οικοσυστημάτων.

- Ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

- Σχεδιασμός - Διαχείριση Αναπτυξιακών έργων οικολογικού χαρακτήρα.

Στα πλαίσια της εταιρίας λειτουργεί το «ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ» στις δραστηριότητες του οποίου εντάσσεται η έρευνα, καταγραφή και αποτύπωση, επεξεργασία, αξιολόγηση και προβολή στοιχείων σχετικών με τον πολιτισμικό και φυσικό πλούτο της Κρήτης.

Το αποτέλεσμα πολλών ερευνητικών εργασιών σχετικών με το φυσικό περιβάλλον, τον παραδοσιακό πολιτισμό της Κρήτης και τις προοπτικές ανάπτυξης εναλλακτικών τουριστικών δραστηριοτήτων δημοσιεύονται σε άρθρα και αυτόνομες εκδόσεις η παρουσιάζονται υπό μορφή διαλέξεων σε σεμινάρια και διαλέξεις.

Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ενεργά στις προσπάθειες για την Δημιουργία Θεσμικού Πλαισίου για τις Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού στην Ελλάδα.

Με την εμπειρία της η εταιρία συμβάλει σημαντικά στην δημιουργία ολοκληρωμένων σχεδίων ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού αναπτύσσοντας πολύχρονη συνεργασία με φορείς επιφορτισμένους για την υλοποίηση των προγραμμάτων LEADER 1, LEADER 2, LEADER+ καθώς και των Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (Ο.Π.Α.Α.Χ.) αλλά και άλλων προγραμμάτων, που στοχεύουν στην αξιοποίηση των τοπικών ιδιαιτεροτήτων, την ποιότητα και την αυθεντικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και αγαθών και τη δικτύωση των επιχειρήσεων και περιοχών.

Η συμμετοχή μας σε διαδικασίες υλοποίησης των προγραμμάτων αυτών σε συνδυασμό με την βαθιά γνώση της ανθρωπογεωγραφίας της Κρήτης και των φυσικών και ανθρωπογενών πόρων του νησιού, είχε σαν αποτέλεσμα την δημιουργία αγροτουριστικών επιχειρήσεων, δικτυώσεων και πακέτων προβολής συμβατών με περιβαλλοντικές, πολιτισμικές, κοινωνικές και κοινοτικές αξίες του αγροτικού χώρου, καθώς και με την αναζήτηση της ζωής στην ύπαιθρο και της αυθεντικότητάς της.

Σήμερα η "Selena" διαθέτει έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό με συσσωρευμένη γνώση, διατηρεί σταθερές συνεργασίες με ειδικούς επιστήμονες και προσφέρει ολοκληρωμένα πακέτα υπηρεσιών για την προβολή τουριστικών επιχειρήσεων η δήμων σε διαφορετικές θεματικές κατηγορίες.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 03 Αύγουστος 2016 21:37
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Εικαστικά »

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή